Artikel

Publicerat onsdag den 19, december, 2012 | av Pablo Rincoduiro

7

Anderssons 2013-pepp

Vi på Hadoken kom fram till att vi, var och en, skulle ta och lista de spel som utannonserats för 2013, som vi är mest peppade på. För att krångla till det hela lite för oss själva, så bestämde vi att vi fick endast fick lista de två spel som vi var som mest peppade över och även en ”bubblare”.

Eftersom det var jag som drog upp idén till den här lilla artikel-serien, så är det väl inte heller mer än rätt att jag får gå ut först med min lista, så nu kör vi på direkt, utan ”krusiduller”.

Dark Souls 2

Spelet som känns så sjukt givet i min lista. Behövde inte ens fundera på det. Dark Souls släpptes visserligen 2011 men jag spelade det först nu i sommar och herre jösses vad jävla bra det är. Minns hur jag, redan innan jag var helt klar med det, började prata om och hoppas på en uppföljare till det. Googlade och hittade någon sida där det påstods att From Software sagt  ”-Dark Souls är inte den sista delen i serien”.  Just då lade jag inte sån stor vikt vid det, tänkte nog mer något i stil med ”jaha ja, ja men så där låter det ju alltid, lär väl inte dyka upp än på något år”. Men så, för bara dryga veckan sedan, utannonserades Dark Souls 2Video Game Awards, med en trailer å allt. Lyckan var fullgjord och jag hoppas, hoppas, hoppas  att From Software fortsätter vara lika kreativa som tidigare.

”Jag ser fram emot att dö om och om och om igen i uppföljaren till ett av den här generationens bästa spel”

Jag har haft så sjukt kul med Dark Souls i år att jag inte kan annat än tokpeppa inför uppföljaren. Jag vet redan nu att jag kommer att spendera åtskilliga timmar med det, läs min krönika Ta fan vid hornen här på Hadoken så kommer ni förstå. Jag ser fram emot att dö om och om och om igen i uppföljaren till ett av den här generationens bästa spel! Det är lite frustrerande att jag inte har en aning om NÄR det här spelet kommer, mer än ”någon gång  under 2013”. Men den som väntar på något gott!

 Beyond: Two Souls

Ännu ett spel som nästan fick mig att trilla av stolen av lycka när det avslöjades. Quantic Dream är en studio som jag verkligen älskat ända sedan jag spelade deras spel Fahrenheit (även känt som Indigo Prophecy) som släpptes till PC, PS2 & Xbox 2005.

”Just det här att skapa stämning är en av Quantic Dreams klart starkaste sidor, något som de senast bevisade med PS3-exklusiva Heavy Rain, ännu ett löjligt bra spel”

Fahrenheit var det första spelet jag spelade som verkligen baserades på så kallde quick-time-events och då, precis som idag, så kom jag att gilla det. Man fick liksom använda hjärnan lite samtidigt som man spelade ett ruggigt bra spel. Fahrenheit fick väl rejält blandad kritik och blev så väl rosat som risat. Risat framför allt eftersom handlingen spårar ur lite väl framåt spelets slut. Personligen älskade jag det rakt igenom, den grymma handlingen och den fantastiska stämningen. Just det här att skapa stämning är en av Quantic Dreams klart starkaste sidor, något som de senast bevisade med PS3-exklusiva Heavy Rain, ännu ett löjligt bra spel.

Castlevania: Lords of Shadow 2

 

Castlevania var ett av mina absolut första NES-spel, kan mycket väl ha varit det första jag köpte efter att ha fått konsolen i julklapp, ihop med Super Mario Bros. Sedan dess har jag alltid gillat serien och tyckte att första Lords of Shadows var ruggigt bra. Älskade framför allt designen i det.

”Till skillnad från de två ovanstående spelen så är ju det här lite mer mindless button mashing och såna spel behöver man ju också  ibland”

Till skillnad från de två förstnämnda spelen så är ju det här lite mer mindless button mashing och såna spel behöver man ju också  ibland. Det skall bli jäkligt intressant att se hur de lyckas med ett Castlevania som utspelas i modern tid, med tanke på förra spelet så tvivlar jag i alla fall inte en sekund på att jag kommer att gilla det. Ser verkligen fram emot det här och det känns helt klart som en värdig bubblare!

Med detta sagt så vill jag tillägga, att det är en ruggigt svår uppgift att välja ”bara ett par spel” och de som jag listat får ses som de, för min del, mest uppenbara spelen som jag längtar efter. Med tanke på hur tidigt det är och hur mycket feta titlar som redan nu hunnit utannonseras så är det bara konstatera, att spelåret 2013 kommer bli SICK.

Härnäst får vi läsa vilka spel som Herr Bådagård ser fram emot mest under det kommande året. Vad är du mest pepp på?

Läs också:

Bådagårds 2013-pepp: http://hadoken.se/2012/12/badagards-2013-pepp/

Taggat: , , , , , , , ,


Om författarenComments are closed.

Back to Top ↑

Privacy Policy