Artikel

Publicerat torsdag den 20, december, 2012 | av Hadoken

4

Bådagårds 2013-pepp

Vi på Hadoken beslutade oss för att, i en artikel-serie, lista de spel som släpps under 2013 som vi är mest pepp på. Igår presenterade Mattias sin pepp-lista i inlägget ”Anderssons 2013-pepp”. Nu är det dags för min lista som för övrigt också blir mitt första inlägg på Hadoken. Först ut på min lista blir….

Watch Dogs

Allt sitter ihop. All information finns på samma nätverk. Du kan påverka nätverket. Du kan påverka allt.

Det är förutsättningarna för Watch Dogs, Ubisoft Montreals nya spel som kommer att släppas till XBOX 360, Playstation 3 och PC någon gång under 2013.

Den kanadensiska spelstudion har hittills fokuserat mycket på spelserier. Flaggskeppen har varit Far Cry och Assassin’s Creed, och medan alla spel i de två serierna varit gedigna har Ubisoft Montreal inte tagit ut svängarna särskilt mycket. Stanna inom gränserna. Tjäna pengar. Gott så.

Med Watch Dogs tar man ett modigt kliv utanför nämnda gränser. Det handlar om ett helt nytt koncept, ett helt nytt storspel – vars första trailer lovar mycket och ställer höga krav på slutprodukten.

”Av det lilla vi fått se av den buttre Pierce verkar han kunna bli en modern antihjälte”

Huvudkaraktären heter Aiden Pierce – ja, det är ännu en vit man som ska springa omkring och skjuta ner folk. Pierce kan med sin telefon (för visst är det en telefon?) kontrollera trafikljus och mobil kommunikation, höja och sänka broar i spelets version av Chicago, och få reda på hemlig information om de människor han möter. Dessutom är han en hejare på att slåss med teleskopbatong. Av det lilla vi fått se av den buttre Pierce verkar han kunna bli en modern antihjälte.

Under 2013 släpps alltså spelet, som ser ruggigt ambitiöst ut. Ett GTA för den paranoide fienden av informationssamhället? Piratpartiets dröm – och mardröm – på samma gång? Det återstår att se. Förhoppningarna på Watch Dogs är i alla fall skyhöga.

 Pro Evolution Soccer 2014

Pro Evolution Soccer 2014. Hör man till ”PES-maffian” så gör man.

En av årets höjdpunkter är alltid Pro Evolution Soccer-släppet på hösten. Då får man till slut svar på sina frågor, sina farhågor och sina förhoppningar:

  • Har Konami behållit de bästa funktionerna och spellägena från förra årets spel, eller skrotat dem, vilket händer titt som tätt?
  • Har Master League-läget kommit närmre Fifas karriärläge – har de så att säga ”fixat Master League”?
  • Går det fortfarande att fuska online genom att manipulera sin internetuppkoppling?
  • Hur höga stats kommer Zlatan Ibrahimovic att ha?
  • Kommer Konami ha knäckt spargrisen och inhandlat fler licenser, eller måste man själv spendera tid i redigeraläget på att ändra Man Blue till Manchester City, North London till Arsenal och Northluck till Norwich?
  • Kommer så kallade ”speed merchants”, spelare som kan göra särskilda höghastighetsvändningar, fortfarande vara obegåvade PES-spelares sätt att plocka segrar?
  • Är spelmekaniken, bollkänslan och underhållningsvärdet fortfarande bäst, verkligast och högst i genren? Ja. Det vet vi redan.

 The Last of Us

The Last of Us är min ”bubblare”. Ni har väl sett speldemot till Naughty Dogs apokalypsäventyr The Last of Us som visades på E3?

Inte? Kolla här d: http://www.youtube.com/watch?v=kbLOokeC3VU

Jag väntar medan ni tittar.

…Så.

Visst är det historiens snyggaste spel? Måtte bara dynamiken mellan huvudkaraktärerna Joel och Ellie hålla spelet igenom. I så fall kan The Last of Us bli en modern klassiker.

Taggat: , , , , , , ,


Om författarenComments are closed.

Back to Top ↑

Privacy Policy