Recension

Publicerat måndag den 10, december, 2012 | av Hadoken

2

Epic Mickey: The Power Of Two

Kalle Kanin går förnöjt i staden och njuter av hur fint de har lyckats bygga upp den igen efter äventyren i det första Epic Mickey. Men vad nu? Marken börjar skaka ,spricka upp i stora revor och allt de byggt upp raseras.  Jag och min son Filip som är 8 år har spelat uppföljaren Epic Mickey 2 och det har varit en färgsprakande resa. Vad vi tyckte om den kan ni läsa nedan.

Epic mickey 2 tar vid ett tag efter händelserna som utspelade sig i det första spelet. Ödelandet, som det kallas där de bortglömda karaktärerna från gamla disney-filmer bor, drabbas av kraftiga jordbävningar och mitt i allt detta så dyker den onda doktorn från första spelet upp. Denna gången säger han sig dock vara god och vill hjälpa till att stoppa jordbävningarna. Kaninen Kalle litar på honom men hans flickvän Ortensia tror inte riktigt på vad han säger och kallar Musse Pigg till hjälp. Med sig på äventyret får man också en medhjälpare som heter Gus.

Så med Musses magiska pensel som har förmågan att både lägga till- och ta bort färg  i världen och Kalle-Kanins fjärrkontroll som kan skjuta iväg el-stötar så ger de sig ut för att återigen rädda Ödeland.

Grafik

Jag gillar grafiken och stilen på världen, den känns varm och levande och väldigt färgrik. Mellansekvenserna växlar mellan att ibland vara data-animerade och ibland tecknade i 2d. Jag tycker att de tecknade är mycket finare och känns mer passande. Men däremot gillar jag inte banorna som är mellan världarna, de är i 2d där man oftast rör sig från vänster till höger. Men det kan  ibland vara svårt att se vart man ska ta vägen och vad man ska göra för att ta sig vidare på dem.

Filip tycker också som jag att grafiken är bra och han gillar också att den är så färgrik. Till skillnad från mig gillade han dock de dataanimerade mellansekvenserna bättre och han tyckte att de var roliga. Han håller också med mig om 2d-banorna mellan världarna kan vara lite knepiga att se vart man ska ta vägen.

Ljud

Filip tycker också att musiken är bra i spelet och han gillar att alla pratar svenska

Ljudet i spelet är riktigt bra, jag gillar musiken och ljudeffekterna  som tillför en bra stämning till spelet. De svenska rösterna fungerar också bra och jag tycker mig känna igen Musses röst från Disneykanalen,  Kalle-Kanins flickvän Ortensias röst är däremot hemsk och  riktigt skär i öronen. Det helt klart bästa med ljudet är onda doktorns sånger som är med i mellansekvenserna, de är riktigt roliga och bra omgjorda till svenska.

Filip tycker också att musiken är bra i spelet och han gillar att alla pratar svenska. Däremot hade han svårt att höra vad medhjälparen Gus sa och det gjorde det svårt att veta vad man skulle göra. Och han tycker precis om jag att doktorns sånger var riktigt bra och roliga.

Kontroll

Filip, som oftast fick spela som Kalle Kanin hade stora problem med att träffa rätt med sin el-fjärrkontroll

Jag är inte riktigt vän med kontrollen, den funkar men är inte riktigt så ”precis” som jag skulle vilja ha den. Ibland är det lite väl svårt att picka rätt med färgen, känns som att områdena som man ska träffa, ibland är lite väl små.

Filip, som oftast fick spela som Kalle Kanin hade stora problem med att träffa rätt med sin el-fjärrkontroll, känns även här att områdena han skulle använda den på hade kunnat vara lite större. Annars tyckte han att kontrollen funkade bra.

Gameplay

Här har vi ju spelets största brist enligt mig. Jag och Filip spelade hela spelet tillsammans i Co-Op och bilden delas då upp i vertikalt led. Kameran fungerar inte alls bra , ofta snurrar den runt eller fastnar i nått konstigt läge som gör det svårt att se vart man är eller vart man ska ta vägen.

När jag testat att spela själv så upplever jag att kameran funkar lite bättre men då kommer det andra bekymmer istället. När ”datorn” ska styra Kalle Kanin, kan det ibland bli väldigt svårt att få honom att göra som jag vill. Ofta tar det en lång stund innan man får till det, så att han gör det han ska.

Sedan har vi ett annat stort problem, som så ofta uppstår vid översättningar till svenska i spel, många gånger stämmer inte texten överens med vad som sägs. Det här är nått många spel har problem med, vad ska man lita på det som sägs eller det som står i texten? Ytterligare ett problem fick vi vid en bossfajt, då det användes olika ord för vad man skulle göra för att spöa den, vilket ledde till missförstånd som i sin tur ledde till både två och tre fula ord innan vi kunde ta ner den. Pusslen och speciellt bossarna, är inte särskilt roliga vilket får gameplayet att bli den största bristen i spelet.

Filip som ju nu börjat läsa ganska så bra tycker också att det ställer till det en hel del när text och tal inte stämmer överens, ett barnspel  ska ju vara enkelt och lätt att förstå vad man ska göra i. Han upplevde också att kameran var väldigt krånglig men hade inte alls lika mycket bekymmer med den som jag. Bossarna tyckte han också var onödigt svåra att förstå hur man skulle göra på, man fick alldeles för lite hjälp av Gus med detta.

Summa summarum
Jag hade faktiskt rätt så stora förhoppningar på The Power Of Two, efter att ha sett gameplayvideos från årets E3, ett spel med Musse Pigg i Co-Op fick mig att drömma om den gamla skolans spel. Men efter att ha spelat igenom det så är jag uppriktigt sagt  besviken, jag har läst recensioner av det första spelet och jag har förstått att kamerakontrollen var ett stort problem redan då. Varför fixade man inte det den här gången?

I ett spel där Co-Op är ”den nya stora grejen”, borde man ha gjort den delen mycket bättre, hoppas på ett Epic Mickey 3 som rättar till detta!

Filip är lite mer kort och koncis i sin slutsats och  han säger att det är ett dåligt spel med dålig kamera och tråkiga bossar. Hårda bud!

Epic Mickey: The Power Of Two Hadoken
Betyg:

Kort sagt: I ett spel där Co-Op är "den nya stora grejen", borde man ha gjort den delen mycket bättre, hoppas på ett Epic Mickey 3 som rättar till detta!

Format:
PC / MAC / PS3 / Wii / Wii U / XBOX 360

2/5

Sådär...


Taggat: , , , , , , , , , , ,


Om författarenComments are closed.

Back to Top ↑

Privacy Policy