Recension

Publicerat fredag den 01, februari, 2013 | av Hadoken

0

Ben 10 Omniverse

Tidsresor har alltid varit ett populärt grepp i spelvärlden, denna gången handlar det om den unge Ben Tenniyson som för att stoppa den onde Malware måste ta hjälp av sin yngre kopia från dåtiden. Jag och Filip har spelat Ben 10 Omniverse.

Ben 10 är en populär tecknad serie som nog många med barn i samma ålder som min Filip har fått se någon gång. De få gånger jag har kommit i kontakt med den på Cartoon Network har jag gillat det jag har sett, Bens klocka den så kallade omnitrixen är en rätt häftig pryl. Med hjälp av den kan Ben förvandla sig till en rad olika rymdvarelser för att kunna hantera olika situationer och farliga fiender. Med sig på detta äventyret har han sin vän Rook.

När det inträffar ett fel på Bens omnitrix så sänds Rook plötsligt tillbaka i tiden och träffar Bens 11-åriga jag. De stöter då på den onde Malware som har förmågan att absorbera tekniska prylar, han tar då Rooks proto-tool. Ett kraftfullt vapen som leder till att hela framtiden ändras när Malware får tag på det. Nu måste Ben både den yngre och äldre och Rook stoppa Malwares onda planer och rädda framtiden.

Grafik

Grafiken i spelet känns  som att  det är ett Ps2-spel som fått sig en lite makeover med något skarpare grafik ungefär som de otaliga Ps2-nyreleserna som har dykt upp rätt ofta nu de senaste åren. Jag gillar stilen på de olika banorna då grafiken är lite cellshadad ungefär som i Sly Cooper-spelen. Men tyvärr är de lite för repetitiva  i sin uppbyggnad, tänkte flera gånger när vi spelade att har vi inte varit här förut? Det kunde varit lite mer förstörbara miljöer och att man kanske kunde använda lådor och liknande för att slå ner sina motståndare.

Filip tycker att grafiken är fin. Han tycker till skillnad från mig att miljöerna är ganska varierande men att det kan vara lite otydligt och svårt att se vart man ska gå ibland.

Ljud

Ja vad ska man säga här, kan på rak arm inte minnas något av musiken och ljudeffekterna känns lite som standard 1:a. Rösterna, som tyvärr bara fanns på engelska, känns inte heller så engagerande och det blir mest att man bara läser texten och sen trycker vidare.

Filip tycker det är bra ljud och musik. Men han hade gärna velat ha svenska röster i spelet, svårt för en åttaåring att hänga med vad som sägs och vad man ska göra härnäst.

Kontroll

Detta är ett riktigt buttonmashing-spel, där man har två olika attacker, lätt och hårt slag. Och som rymdvarelse från Bens omnitrix kan man göra en del unika specialslag. Kontrollen funkar rätt ok men det är svårt att få till någon bra tajming i plattforms-hoppandet. Det är lite omständigt när man som Ben ska byta vilka varelser man ska ha som snabbval på styrkorset.

Filip säger att kontrollen oftast gör som han vill men han har lite problem med quicktime events:en, man har lite för kort tid på sig att trycka på rätt knapp eller röra spaken åt rätt håll.

Gameplay.

I början så spelade jag endast som Ben 10 utan att byta till någon av hans rymdvarelsevänner, då tog det cirka 25-30 slag för att slå ner en fiende så att spela honom är helt meningslöst. Använder man sig av de olika rymdvarelseformerna så går det lite lättare att ta kål på de oftast lite för många fienderna. När man tänker nu var det väl ändå de sista så dyker det upp ett par till som man måste puckla på. De unika funktionerna de olika rymdvarelserna har är tyvärr ofta för lika varandra vilket leder till att det bara är en handfull olika man använder sig av, ibland tvingas man byta till en med en särskild kraft för att tex frysa nått till is eller flytta stora tunga saker men det händer allt för sällan.  Att spela som Bens partner Rook känns ännu tråkigare, han har tillgång till olika vapen men de känns inte som att de tillför särskilt mycket variation. Storyn känns också rätt tunn, även om jag läste allt som sas hade jag svårt att hänga med i vad som hände. Med lite mer varierat gameplay istället för att bara slå, slå, slå så hade spelupplevelsen blivit mycket roligare.

Filip tycker att det är kul att spela men det är lite tråkigt att fienderna behöver så många slag innan man får ner dem. Han tyckte det var kul att man fick prov att spela så många olika rymdvarelser när man spelade som Ben 10, men det var inte lika kul att få spela som Rook.

Slutsats.

Det hade kunnat bli så mycket bättre om det bara hade varit lite mer variation och om de två karaktärerna hade varit lite mer balanserade mot varandra. Nu är det bara Ben som gör allt det häftiga och Rook är med lite som en sidekick. Det verkar rätt troget serien och fans av den kommer kanske att uppskatta spelet mer. Mitt betyg 3 av 5

Filip säger att det är ett kul spel för den som tycket att serien är bra. Det hade fått full pott om det hade varit på svenska. Filips Betyg 4 av 5

 

Ben 10 Omniverse Hadoken
Betyg:

Kort sagt: Kort sagt: Roligt spel för de som gillar serien Ben 10

Format:
Nintendo 3DS, Nintendo DS, PS3, Wii, Wii U, Xbox 360

3,5 / 5


Taggat: , , , , , , , , ,


Om författarenComments are closed.

Back to Top ↑

Privacy Policy