Artikel

Publicerat fredag den 01, februari, 2013 | av Mattias Andersson

0

Januari månad på Hadoken


Årets första månad är över och nu har man äntligen vaknat upp ur dvalan. Spelåret har börjat bra med flera bra spel och det känns bra att veta att det kommer att fortsätta i samma stil med många intressanta spel och nya konsoler. Under det kommande månaden testar vi bland annat rymdskräckis-spelet Dead Space 3 och Metal Gear Rising: Vengance. Nedan följer en liten sammanfattning av vad vi gjort i Januari.

Recensioner

Wonderbook: Book Of Spells

Ett väldigt unikt spel som verkligen får en att känna att man läser en magisk bok och man har utnyttjat både Playstation Eyekameran och Movekontrollen på ett smart och intressant vis som gör upplevelsen mycket mer interaktiv. Något alla Harry Potter fantaster borde prova på. Betyg: 4,5 / 5

DMC Devil May Cry

DMC: Devil May Cry kan jag bäst beskriva som ett action-äventyrs-beat ’em up. Du tar rollen som Dante, en nephilim (avkomma mellan ängel och demon) och ska med en uppsjö av vapen med olika attacker och egenskaper kämpa dig fram genom Limbo för att besegra den onde demonkungen Mundus. Det är en välskriven och engagerande historia som förs framåt av snygga filmer mellan de kusligt vackra banorna genom Limbo. Detta parat med en snudd på perfekt spelkontroll att hantera din arsenal av attacker med gör att det är en fröjd att kriga sig genom DMC: Devil May Cry! Grymt! Betyg: 4/5

NSMBU

Rörmokaren Mario och hans vänner från Svampriket är tillbaka och de är snyggare än någonsin i den HD-grafik som Nintendos nya konsol ”Wii U” levererar. Upp till fem spelare kan med varsin kontroll spela samtidigt i det nya moderna men ack så nostalgiska Mario-äventyret, som blandar gammalt med nytt på ett makalöst vackert sätt. Den nya unika Wii U-gamepaden fyller också nya spännande funktioner och om TV:n blir upptagen så går det bra att spela vidare på gamepadens inbyggda skärm. Tack Nintendo, det här är fantastiskt bra! Betyg: 4/5

Anarchy Reigns

Anarchy Reigns är ett rakt på sak beat em up spel. Det finns en helt ok och lättsmält story som berättas mellan banorna men storyläget känns mest som en utdragen presentation av karaktärerna i spelet. Det är lätt att sätta sig in i spelupplägget och framförallt det nyskapande multiplayerläget kan vara riktigt underhållande stundtals! Anarchy Reigns är kort sagt ett helt ok spel som dessutom är ett bra försök till något nyskapande. Tyvärr når de inte hela vägen fram denna gång. Betyg: 3,5 / 5

NBA 2K13 – Wii U

Wii U-versionen av NBA 2K13 är ett smörgåsbord för basketfans, men den som har ett ytligt förhållande till basket bör tänka till en extra gång innan hundringarna lämnar plånboken. Spelet utnyttjar Wii U Gamepad på ett ypperligt sätt och det är kul att se att det unika med Wii U faktiskt kommer till någon nytta! Betyg: 4/5

Retro City Rampage

Efter tio års arbete släppte äntligen Brian Provinciano sitt Retro City Rampage. Spelmekaniken är, precis som det mesta i spelet, hämtad direkt ifrån retrospel. Med en uppifrån-vy härjar du runt fritt i en öppen pixel-värld som bäst kan liknas med ett 8-bitars Grand Theft Auto. Referenserna från gamla retro-spel och klassiska filmer haglar in i jämna skurar och 8-bits-grafiken går hand i hand med spelets chipmusik. En fröjd för så väl ögon som öron, så vackert och charmigt att man torde kunna tappa retro på flaska. Spelet är dock endast för med ett hjärta som slår ett extra slag för retrospel. Betyg: 3/5

Ni No Kuni

Samtidigt som det är urmysigt och vackert på alla sätt och vis, så finns det mer att önska – mer frihet och mindre handhållning till exempel. Oavsett så är det ett riktigt grymt spel som alla som gillar genren kommer att tycka om. Dessutom kommer det gå till historien som ett av världens sötaste spel, se till att borsta tänderna en extra gång efter en kväll med det här spelet. Betyg: 4/5

Ben 10 Omniverse

Det hade kunnat bli så mycket bättre om det bara hade varit lite mer variation och om de två karaktärerna hade varit lite mer balanserade mot varandra. Nu är det bara Ben som gör allt det häftiga och Rook är med lite som en sidekick. Det verkar rätt troget serien och fans av den kommer kanske att uppskatta spelet mer än andra.
Betyg: 3,5 / 5

Övrigt

En Månad med Wii U

Den ser ut ungefär som den gamla Wii, om man kisar i alla fall. Under plasten döljer sig dock en betydligt mycket coolare och fetare konsol. Ihop med den unika och smått fantastiska Wii U Gamepad:en så bäddar den för många goa speltimmar. Läs Mattias sammanfattning efter en månad med konsolen här.

SimCity – Tio år senare

Tio år har gått sedan Sim City 4. Nu släpps nya Sim City – ett spel som ska locka in ”casual”-publiken till spelserien. Hadoken fick chansen att provspelat och fick dessutom chansen att prata lite med Kip Katsarelis, spelets huvudproducent.

Läs Gustavs intryck och intervju med Kip här

Grattis Hälsingland

Från och med Januari samarbetar Hadoken med bolaget Hälsingetidningar AB som bland annat ger ut lokalblaskorna BollnäsNytt, HudikNytt, LjusdalsNytt och SöderhamnsNytt, fyra välkända och inarbetade tidningar. I och med detta så kan man nu i hela Hälsingland, varannan vecka, läsa om spel i sina lokala gratistidningar. Läs mer om samarbetet här.

Taggat: , , , , , , , , , , , , , , ,


Om författarenComments are closed.

Back to Top ↑

Privacy Policy