Artikel Hadoken, Tidningsomslag, Framsida, Februari, Spelblogg,

Publicerat måndag den 04, mars, 2013 | av Mattias Andersson

0

Februari månad på Hadoken

Februari är över och det har varit en lugn månad på Hadoken. Ett par stora spel har vi dock hunnit med att testa, Dead Space 3 och Crysis 3 samt en och annan pannkaka. Under Mars kan ni räkna med mer aktivitet!

Recensioner

Dead Space 3

Dead Space har med det tredje spelet i serien genomgått en hel del förändringar, på både gott och ont. Från att ha varit ett riktigt skräckäventyr i scifi-miljö så är det nu degraderat till ett mer renodlat actionspel, – Dead Space 3 är helt klart det minst skrämmande spelet i serien. Däremot är det nu mer cinematiskt slående, mer ”umpf” så att säga. Dessutom får vi i detta spel ta del av något helt nytt – möjligheten att bygga egna vapen. Ett varierande och roande element som helt ger spelet ett plus i kanten. Även storyn är en enda stor och något luddig klyscha, så upprätthåller Dead Space 3 ändå utan tvekan seriens höga standard och bjussar på roligt gameplay i en härligt obehaglig stämning. Samtidigt så är detta spelet som kommer att dela upp tidigare fans i två skiljda läger. Betyg: 4/5

Crysis 3

C.E.L.L har med bärgad Ceph-teknologi tagit makten i ett lamslaget New York. Vår protagonist, Prophet, har fått information om att C.E.L.L:s ogenomtänkta teknologibruk kan leda till planetens undergång och måste försöka stoppa dem. Det är ett väldigt vackert spel med bra variationer av miljöer och stora öppna banor. Det finns en rad olika sätt att välja hur man ska klara varje bana: smyg obemärkt, skjut dig fram eller nåt mellanting. Detta parat med massa olika vapen, ett ganska fritt levlingssystem och dessutom ett helt ok multiplayerläge gör det till ett riktigt bra spel! Betyg: 4/5

Special Forces: Team X

Special Forces: Team X är en ”third person shooter” som distribueras digitalt till PC och Xbox 360. Det finns inget single player-läge eller någon kampanj utan det här är en renodlad online shooter. Spelet har en lättsam serietidningsaktig grafik och känns på så vis överlag mer avslappnat än vad denna typ av spel brukar göra. Det ligger ett stort fokus på lagspel vid samtliga spellägen vilket återspeglas i diverse bonusar man får för att hålla ihop med sina lagkamrater. Det och det faktum att banorna slumpgenereras inför varje match kan man säga är det enda unika med spelet, i övrigt inga överraskningar. Betyg: 3/5 

Aliens: Colonial Marines

Aliens: Colonial Marines borde vara läskigt och spännande. Spelet är en officiell del av filmserien Aliens kanon, och har massor med klassisk rymdskräck av inspireras av. Men Aliens: Colonial Marines är ett stort antiklimax. Xenomorferna (de reptilliknande rovdjuren från filmerna) ska vara galaxens farligaste varelser. I spelet är de korkade gummifigurer som gång på gång springer rakt in i elden från mitt plasmagevär. De jagar mig aldrig – det är jag som jagar dem. Det är inte läskigt, inte spännande, inte roligt. Betyg: 1/5

Övrigt

Sony höll sitt livestreamade event ”Playstation meeting 2013” där de presenterade Playstation 4. Vi hade höll även en live-stream här på Hadoken.se där man kunde följa eventet.

 

Taggat: , , , , , , , , , , ,


Om författarenComments are closed.

Back to Top ↑

Privacy Policy