Recension Diggs, Night Crawler, Recension, Betyg, PS3, Review, PS MOVE,

Publicerat onsdag den 12, juni, 2013 | av Hadoken

0

Diggs Nightcrawler

Ett hemskt brott har begåtts, Humpe Klumpe har blivit utputtad från ett fönster och splittrats i flera bitar när han slog i marken. Vem har mördat honom? Nu är det upp till dig att hjälpa Diggs att lösa fallet.

Jag och min son Filip har spelat Diggs Nightcrawler, det andra spelet i Sonys Wonderbook-serie. Det här spelet spelas på ett lite annorlunda vis jämfört med det tidigare Book Of Spells (4,5/5) – här använder man sig inte så mycket av movekontrollen utan det är själva boken i sig som är kontrollen. Ett väldigt intressant och unikt sätt att spela på. Man spelar alltså som privatdetektiven ”Diggs Nightcrawler”, en daggmask (eller kanske mer en larv) som man får styra genom olika sorters minispel.

Grafik:

Jag tycker att grafiken är  snygg, detaljrik och med passande färgval till de olika miljöerna. Man får en liten lätt ”noir-vibb” som sätter stämningen riktigt bra. De olika karaktärerna är väldesignade och har härliga personligheter.

Filip tycker också att grafiken är bra och med härliga färger. Han tycker också att karaktärerna är roliga och bra.

Ljud

Precis som med grafiken så är det även en skön noir-känsla även här, ett passande jazzigt soundtrack. Ljudeffekterna och speciellt det riktigt bra svenska talet får många plus i min bok. Man märker att de lagt ner lite tid på att få de svenska rösterna bra.

Filip säger att det är bra  ljud och musik och att de svenska rösterna är jättebra vilket gjorde att man lätt förstod vad man skulle göra.

Diggs, Night Crawler, Recension, Betyg, PS3, Review, PS MOVE,

Kontroll

”Kul att man kan snurra runt boken för att se världen ur olika vinklar.”

En väldigt unik kontroll måste jag säga, man styr alltså mer eller mindre hela spelet med hjälp av Wonderbook-boken. Ibland måste man vika sidorna för att tex få en ringklocka att ringa, andra gånger måste man snurra runt den för att hjälpa Diggs på rätt väg eller ibland föra den i sidled för att undvika att bli fångad. Oftast funkar det bra men ibland tappar PlaystationEye-kameran kontakten med boken – man behöver ha bra ljus för att det ska fungera klockrent. Jag gillar det här sättet att styra spelet då det får en att känna sig som att det är man själv som styr handlingen i boken, hoppas det kommer fler spel i Wonderbookserien som använder sig av samma upplägg.

Filip tycker som jag att det var ett kul sätt att spela spelet på men att det ibland var lätt att vicka lite för mycket på boken så att den tappade kontakten med kameran.

Gameplay

Diggs Nightcrawler är ett kul spel att spela, spelmomenten består ju egentligen mest av olika minispel. Men de funkar så pass bra att det känns som ett bra upplägg. Kul att man kan snurra runt boken för att se världen ur olika vinklar. Det enda minuset är att spelet är väldigt kort, tror att vi klarade det på runt två timmar, nu kostar det ju inte särskilt mycket att köpa men känns ändå lite snålt. Efter att man har klarat det kan man spela ett läge där man med hjälp av movekontrollen kan ta bilder i de olika scenerna men det är inget som tillför särskilt mycket speltid.

Filip tycker att spelet var riktigt kul, extra kul var det att man kunde påverka världen genom att vrida eller stänga ihop boken. Men han tycker precis som jag att två timmars speltid var lite väl kort.

Slutsats

Diggs Nightcrawler är ett kul spel med väldigt intressant styrning och upplägg. Stort plus för de bra svenska rösterna men ett minus för den korta speltiden gör att det inte riktigt når upp till Book Of Spells höga betyg. 4 av 5

Filip säger att det var kul att spela men ibland kunde vara lite bökigt att använda boken som kontroll. Han tycker också att de svenska rösterna var jättebra och han hoppas att fler barnspel kommer att ha lika bra i framtiden.betyg 4 av 5

Diggs Nightcrawler Hadoken
Betyg:

Kort sagt: Diggs Nightcrawler är ett kul spel med väldigt intressant styrning och upplägg. Stort plus för de bra svenska rösterna men ett minus för den korta speltiden gör att det inte riktigt når upp till Book Of Spells höga betyg


Format: PS3

4/5

Underbart men kort!


Taggat: , , , , , , , , ,


Om författarenComments are closed.

Back to Top ↑

Privacy Policy