Recension Lego Marvel Super Heroes, PS3, Recension, Review, Cover, Betyg, Spel,

Publicerat fredag den 22, november, 2013 | av Hadoken

0

Lego: Marvel Super Heroes

Marvels seriehjältar har ju på de senaste åren fått ett rejält uppsving i populäritet i och med alla filmer som har gjorts med de olika karaktärerna i huvudrollerna. En film jag och min son Filip tyckte särskilt mycket om var Avengers, och när vi såg den första trailern på det nya legospelet där man fick röja loss som Hulken och Ironman blev vi grymt peppade!

”Den öppna världen som man får leka runt i mellan uppdragen som baseras på New York, är stor och varierad och känns inte plottrig och svårnavigerad som i Batman 2.”

Lego Marvel Super Heroes är det senaste i raden av legospel. Eftersom tidigare spel i serien som Lego: Lord Of The Rings och Lego: Batman 2, var väldigt roliga att spela och speglade filmerna och serierna på ett väldigt bra sätt så hade vi höga förväntningar på detta spelet.

Äventyret börjar med att Silversurfer blir jagad av IronMan och Shields stora flygande hangarskepp, plötsligt dyker ett annat plan upp och skjuter ner Silversurfer och delar av hans surfbräda sprids över jorden. Därefter börjar Doktor Doom smida planer på hur han skall kunna använda dessa delar för att ta över världen en gång för alla – det är upp till Marvels superhjältar att stoppa honom.

Grafiken har fått sig en liten finputsning sedan Lord Of The Rings och det senaste Lego Batman, det ser faktiskt riktigt bra ut med skarpa detaljer, härliga färger och på sina ställen rätt imponerande ljuseffekter. Karaktärerna är fint a modellerade och man känner igen dem från deras förlagor. Den öppna världen som man får leka runt i mellan uppdragen som baseras på New York, är stor och varierad och känns inte plottrig och svårnavigerad som i Batman 2.

Filip tycker också att grafiken är riktigt bra, den bästa han har sett i något legospel. Han gillar hur fint gjorda karaktärerna är och att de är så lika de från filmerna.

Lego, Marvel Super Heroes, Screenshot, Recension, Wolverine

”De engelska rösterna är bra, men det är synd att det saknas svenska röstskådespelare.”

Ljudeffekterna är de gamla vanliga som man känner igen från alla de tidigare legospelen – de gör sitt jobb och funkar bra. Gillar särskilt effekten när man tar ett minikit, en härlig dunk i basen. Musiken känns filmisk och fast man inte lägger märke till den direkt är den ändå där i bakgrunden och bidrar till stämningen. De engelska rösterna är bra, men det är synd att det saknas svenska röstskådespelare. Det hade underlättat en hel del för de yngre spelarna som spelet ändå riktar sig till.

Filip är också nöjd med ljudet, man känner igen sig från tidigare spel. Men han är besviken på att det inte finns svenska röster, det är något de måste fixa i nästkommande spel tycker han.

Även kontrollen känns igen från de tidigare spelen och det är inget som behövs ändras på för den funkar riktigt bra. Det enda som kan vara lite bökigt är att kontrollera de karaktärer som flyger, men man lär sig efter ett tag.

Filip tycker att kontrollen är perfekt, exakt och bra precis som den brukar vara. Han tycker inte att det är så svårt att styra de flygande karaktärerna, jag har spelat antagligen spelat för lite tror han och att det är därför jag har problem.

Lego, Marvel Super Heroes, Recension, Betyg, Bild, Screenshot

”Jag får nog säga att det här är det roligaste legospelet jag har spelat hittills.”

Gameplay – Här är ju legospelens stora styrka, de är verkligen några av de bästa Co-Opspelen som finns. Lätt att plocka upp för vem som helst att spela men ändå utmanande på sina ställen med lite kluriga pussel. Och ska man samla och låsa upp allt som finns har man många timmar framför sig. Det är riktigt kul att röja runt med Hulken och ”Hulksmasha” bilar eller flyga runt med IronMan och spöa skurkar. Det finns även massor av den härliga humorn som dyker upp lite här och var i legospelen, många av seriernas skapare Stan Lee finns tex med på varje bana och behöver blir räddad. Jag får nog säga att det här är det roligaste legospelet jag har spelat hittills.

Filip tycker att det är jättekul spela och det är häftigt med alla de coola hjältarna och skurkarna. Hans tycker särskilt mycket om den öppna staden där han kan röja runt med skurken  Venom ena stunden för att sedan göra uppdrag med IronMan. Han stötte dock på en  del buggar i spelet inget som gjorde att det kraschade, men ibland kunde människor i staden gå runt uppe i luften eller så kunde hans karaktär hamna på sidan och springa runt med halva kroppen i gatan.

Lego: Marvel Super Heroes Hadoken
Betyg:

Kort sagt: Det snyggaste och roligaste legospelet hittills, en given julklapp om man är ett fan av Marvel. Ett litet minus för att det saknas svenska röster.

Format: Nintendo 3DS, Nintendo DS, PC, PS Vita, PS3, PS4, Wii U, Xbox 360, Xbox One

4

Grymt!


Taggat: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Om författarenComments are closed.

Back to Top ↑

Privacy Policy