Recension

Publicerat fredag den 05, april, 2013 | av Hadoken

0

Sly Cooper Thieves In Time

Efter sitt senaste äventyr har Sly Cooper dragit sig tillbaka från brottets bana för att umgås med sin flickvän Carmelita Fox – istället för att stjäla ovärderliga skatter. Men suget efter att stjäla smyger sig på och samtidigt som Sly börjar planera för sin nästa kupp så dyker hans gamla vän Bentley upp och berättar för honom att boken om Slys anfäder börjar suddas ut på ett mystiskt vis. De kontaktar då Murray – mannen med musklerna, för att få hjälp. Tillsammans kommer de fram till att de måste åka bakåt i tiden för att ta reda på vad som gör att texten i boken suddas ut. Lägligt nog har Bentley precis byggt en tidsmaskin och med hjälp av den och  Murrays bil drar de iväg på ett nytt äventyr.

Sly Cooper inledde sin spelkarriär på Playstation 2, där han fick en trilogi av spel. De togs emot rätt väl när de kom men sedan dess har det varit ganska lugnt om man bortser från de upphottade HD Remake:sen till Ps3. Spelen kretsar runt Tvättbjörnen Sly Cooper som med hjälp av sina förfäders bok, ”The Thievius Raconus” använder diverse trick för att stjäla skatter och föremål av andra tjuvar. Till sin hjälp har han hjärnan i gänget, Bentley – en sköldpadda i stil med Skalman som är duktig på att uppfinna saker. De har också hjälp av Murray, en stor rosa flodhäst som står för styrkan och musklerna i gänget. Med i detta spelet är också Carmelita Fox, polisen som i de gamla spelen jagade Sly men som nu är hans flickvän. Man får också spela med Slys släktingar från forntiden då man med hjälp av tidsmaskinen åker runt till olika historiska platser.

”3D-läget är mycket häftigare att spela med, säger han.”

Grafik

Jag tycker att grafiken är riktigt läcker. Skarp – riktigt krispig och grymt snygg cellshadading.  Även 3d-läget som finns är riktigt bra och har man möjligheten att göra det, så skall man absolut köra det i 3d. Miljöerna är passande för tiden man är i och de är väldigt detaljerade och rikt utsmyckade. Fienderna på de olika nivåerna är också tidstypiska och välgjorda. Har hört andra klaga på dålig bilduppdatering men har själv inte upplevt några anmärkningsvärda problem med detta.

Filip tycker att grafiken är riktigt fin och att den känns mycket bättre än de gamla Sly-spelen. Han tycker också att miljöerna är väldigt snygga och fienderna är bra och välgjorda. 3D-läget är mycket häftigare att spela med, säger han.

Sly Cooper, Thieves In Time, Screenshot, Wild West, Västern

”Blev väldigt paff av faktumet att texten i spelet stämde exakt med vad som sas – det är inte ofta det är så. Riktigt bra gjort där!”

Ljud

Liksom med den grafiska stilen och miljöerna så passar musik och ljudeffekter väl in i de olika tidsåldrarna, nästan lite  Red Dead Redemption-stil på musiken i vilda västern-delen. De flesta ljudeffekterna känns igen från de gamla spelen och de fortfarande riktigt bra. Stort plus till de svenska rösterna som är väldigt bra och välgjorda samt  att de även känns igen från de tidigare spelen. Blev väldigt paff av faktumet att texten i spelet stämde exakt med vad som sas – det är inte ofta det är så. Riktigt bra gjort där!

Filip tycker också att musiken och ljuden är bra, roligt att man känner igen ljud sedan tidigare. Han tycker att de svenska rösterna är jättebra och tydliga – lätt att hänga med!

Kontroll

Det tar ett tag att vänja sig vid kontrollen – oftast gör spelet precis som jag vill men inte alltid. Kameran kan även den ställa till det ibland, speciellt om man kommer för nära en vägg men det är inget som stör så mycket. Det största problemet jag hade med kontrollen var när man snabbt skulle byta mellan de olika dräkterna i spelet, oftast tog det lite för lång tid och kändes som att det kunde ha gjorts på ett smidigare sätt.

Filip tycker att kontrollen är lite knepig ”svårt att få gubben att göra som man vill”. Det kan vara svårt för mindre barn att spela spelet och han tycker att det passar bäst för de som är som han – 8 år eller äldre.

”Det är kul att det finns så mycket att samla på och det gör att spelet håller längre.”

Gameplay

Det här är spelets största behållning tycker jag. Väldigt varierande spelupplägg men många roliga minispel som jag uppskattade väldigt mycket, kan inte minnas att något kändes tråkigt eller oengagerande. Det var också kul att få spela som Slys olika släktingar och få använda sig av deras unika förmågor. Jag upplever svårighetsgraden som något lättare  och det tycker jag är bra då det kunde vara rätt frustrerande att få spela om samma uppdrag flera gånger i de tidigare spelen i serien. Det finns även massa olika saker att samla på i spelet, som gör att man kan gå tillbaka till de olika världarna för att samla på sig allt – måste bara hitta den där sista gröna hoppande flaskan som man hör någonstans i närheten. Bossfajterna är väldigt varierande och jag gillar de Guitar Hero-inspirerade delarna. Det enda minuset är laddningstiderna som är ganska långa.

Filip tycker att spelet är ganska svårt och att det är bäst för lite större barn. Han tycker det är kul med de olika världarna och att man får spela som så många olika figurer.

”Det är kul att det finns så mycket att samla på och det gör att spelet håller längre.”

Han tycker att bossarna var lite svåra och krävde att man hade bra tajming men de var ändå roliga att spela mot. Han tycker liksom jag att laddningstiderna är lite väl långa.

Sly Cooper, Thieves In Time, Screenshot, Wild West, Västern, Boss Fight

Slutsats

Jag tycker att det här är ett riktigt bra spel och en värdig uppföljare till de tidigare i serien. Snygg grafik, bra ljud och ett härligt gameplay, minus dock för laddningstiderna. Filip tycker att det är ett coolt spel som kanske är lite för svårt för mindre barn.

betyg 4 av 5 från oss båda!

Sly Cooper Thieves In Time Hadoken
Betyg:

Kort sagt: Så är det här ett riktigt bra spel och helt klart en värdig uppföljare till tidigare spel i serien. Snygg grafik, bra ljud och ett härligt gameplay, litet minus för laddningstiderna

Format:Ps Vita, PS3

4/5

Snyggt!


Taggat: , , , , , , , , , , ,


Om författarenComments are closed.

Back to Top ↑

Privacy Policy