Recension

Publicerat torsdag den 01, september, 2016 | av Pablo Rincoduiro

0

God Eater 2: Rage Burst

Det har tagit en heck tid för Gud Eater 2 att komma på västra stranden. Det är inte ens 2013 original, som aldrig lämnade Japan, utan vi får förra årets expand Gud Eater 2: Rage Burst, där serien slutligen hoppade från handenhet till hem konsol. I sitt hemland Gud Eater är bara andra till den allsmäktiga Monster Hunter-serien, och med tanke på att det har olika likheter Det är lätt att se varför. Nu när Monster Hunter är en äkta närvaro här, är Gud Eater serien primas för framgång, och i PS4 lanseringen av Gud Eater 2: Rage Burst vi får dess finaste posten hittills.

Beläget i en post-apokalyptisk Japan, ett land drabbats av stora varelser som kallas Aragami, du spelar en medlem av blod fraktion av Gud Eaters, en elitstyrka av speciella personer som tar på uppdrag som ordinarie Guds Eaters inte är utrustade för . En del av detta är att du och ditt team har alla en ny förmåga som heter Blood Arts; kraftfulla attacker som kan vända striden i ett svep. Du går ombord på en rad uppdrag med dina tre lagkamrater i släptåg – antingen online eller med AI back-up – att ta itu med allt större utmaning Aragami, samtidigt förbättrar din utrustning och utjämning upp dina förmågor.

Åtgärden på Gud Eater 2: Rage Burst är en mycket mer omedelbar och tillgänglig än Monster Hunter, och attackera och undgå din fiende inte har samma hinder för inträde, med enklare kontroller och som är öppna för dig. Grunden närstrid kanske känner bekant för alla som har spelat en Musou spel, men den extra betoning på skatteflykt, blockering, punkt användning och enormt farliga större fiender lämnar sådana ytliga likheter bakom.

Mycket har bibehållits från det första spelet – en ombyggd version som har generöst paketerade i sidan Rage Burst – och växla mellan din närstridsvapen och din varierade en fortsatt snabb och onekligen cool, och du befinner dig blanda upp dina kunskaper och förmågor för att ta Aragami ner. Det finns fortfarande ett fåtal misständningar i form av controller layout, men en del av det är kanske på grund av hur bekväm jag är med Monster Hunter set-up. Du justerar snart.

God Eater 2

Crafting är viktigt att dina framsteg, och det är i din beväpning att alla din karaktär framsteg görs. Vid utgången av varje uppdrag du får tre övergivna Gud Arcs som du sedan kan överföra kunskaper från din egen vapen. Förutom att när du utforskar varje uppdragsområdet hittar du olika material, där du kan också få från dina nedskjutna fiender genom att använda din Devour förmåga – den mycket svalare Gud Eater motsvarande Monster Hunter carving – och dessa i sin tur kan vara utformad i helt nya vapen, sköldar och power-ups.

En av de viktigaste sakerna att Gud Eater 2: Rage Burst har över sin rival är en helt integrerad berättelse, med en mängd tecken som du förhoppningsvis kommer att umgås med. På det hela taget finns det en lätthet av beröring i målet som kan överraskning med tanke på apokalyptiska inställningen. De genuint humoristiska inslag göra för en stark motvikt till handling, och du hittar dig själv tagen av uppsättningen av sympatisk tecken.

Med detta sagt, det finns några tvivelaktiga kläder i farten på Gud Eater 2 – den första centrala kvinnlig karaktär du möter, Nana, sport hotpants och en tunn bit tyg som knappt täcker hennes bröst. Visst, är detta par för kursen, särskilt från Japan, och det finns olika kulturella dynamiken i arbetet, men globalt måste vi gå vidare, särskilt när det tjänar absolut inget syfte i spelet – hon ska vara en elit krigare! Du kan lyckligtvis skicka henne till strid i olika kläder, men alla mellansekvenser se henne snabbt tillbaka till sin ursprungliga klädsel, tillsammans med dess medföljande litegrann fysik.

Medan konstverk och stil God Eater 2: Rage Burst går långt, det finns inget att komma ifrån det faktum att det är i grunden en tre år gammal PS Vita titel, och faktiskt en som såg även en version visas på PSP. Trots vissa trevligt arbete till karaktär modeller, och skarpa och varierande varelse mönster, de nivåer som du tillbringar mycket av din tid i är dyster, grundläggande och dåligt strukturerad.

Den främsta fördelen med detta är naturligtvis att spelets prestanda förbättrats avsevärt – särskilt om du har tidigare spelat PSP-versionen av Gud Eater två – vilket gör den här versionen den bästa platsen för att uppleva historien hittills. Med den långsamma nedgången i Sonys Vita Jag hoppas bara att nästa post i serien är byggd från grunden för att dra full nytta av en mer kraftfull konsol.

Svagheter gör bor strax under ytan, från en berättelse som ofta kräver att du prata med alla i ett försök att flytta tomt, till konversationen träd som tvingar dig att göra val snarare än att bara backa ut ur ett utbyte. Kameran är inte heller alltid de bästa förutsättningarna för att rama in action, och medan du kan centrera den och kontrollera det själv, i stundens hetta du kommer sannolikt att vara för upptagen bara hoppas du slår något.

God Eater 2: Rage Burst Pablo Rincoduiro
Betyg

Kort sagt: Medan konstverk och stil God Eater 2: Rage Burst går långt, det finns inget att komma ifrån det faktum att det är i grunden en tre år gammal PS Vita titel

2


Taggat: , ,


Om författarenComments are closed.

Back to Top ↑

Privacy Policy